• דליה וגשל לירן

מיון עם נקודת מבט אחרת

דליה וגשל-לירן, מומחית בתכנון מבנים ציבוריים, מספרת על פרוייקט מיון ילדים במרכז רפואי כרמל.

כשניגשים לפרוייקט כל כך גדול שאמור לשרת הרבה קהלי יעד צריך לחשוב על איך מספקים את צרכי כולם.

מיון הוא כנראה המקום הכי עסוק בשטח בית החולים, בטח ובטח מיון ילדים. רמת הפעילות בו לא מפסיקה אף פעם.

כשאני מגיעה לפרוייקט כזה, אני תמיד שואלת את עצמי, מה ה-PAIN הכי גדול פה. ובבית חולים, הכאב המשותף לכל מי שעובר את המפתן, הוא, למרבה האירוניה, כאב אמיתי, פיזי או נפשי.אז צריך לחשוב על קהל היעד שהם הילדים וההורים מחד, והצוות והציוד הנדרש לו מאידך.

הנקודה שהתעסקתי בה רבות, היתה נקודת המבט של הילד השוכב במיטת הבדיקה. מה הדבר הראשון שהוא רואה? במצב הרגיל, תקרת בית חולים לבנה ומדכאת.

דבר ידוע הוא, שטבע ואווירת נופש תורמים רבות למצב הרוח, אז פשוט התקנו חלונות תאורה שמיימיים בתיקרה, עם שמיים כחולים, עננים צמריריים וכדורים פורחים.

עם פלטת הצבעים השתעשענו ואת כל הרהיטים הנחוצים, הזמנו בצבעים שמעלים חיוך. צהוב, ורוד, ירקרק ותכלת הם הצבעים השולטים והם מעניקים חיות וחיוניות לכל השוהה במקום.

מעבר לתחושת הרווחה של החולים, צריך לחשוב על תחום חשוב לא פחות: מיגור זיהומים. (לא הדבר הראשון שעולה בדעתך כחלק מהמכלול, כשאתה מסיים את לימודי אדריכלות (:)

כך לדוגמא, כל הכיורים במרכז הרפואי, עשויים יחידה אנטיבקטריאלית אחת, בכדי למנוע את שגשוג החיידקים המגיעים מבפנים ומבחוץ.

אדריכלות לא נתפסת כתחום שעשוי לתרום ישירות להחלמה של החולים אבל מחקרים מראים אחרת. ככל שהצרכים של החולים מסופקים, כך תהליך ההחלמה מזורז.

במחקר שערך רוג'ר אולריך בבית חולים בשבדיה, נמצא שחולים ששכבו מול חלון עם נוף טבעי, החלימו יום אחד מוקדם יותר מחולים ללא נוף, היו להם פחות סיבוכים והם צרכו פחות משככי כאבים.

ואני יכולה רק להזדהות ולהוסיף ממרום נסיוני, שהנוף הוא חלק מהותי בתכנון...

#דליהוגשללירן #מיוןכרמל #ביתהחוליםערמל #ביתחוליםזיו #מיוןילדים #עיצובמיון #אדריכלותנוף

    Dalia@liran-dalia.co.il        04-8326599  

רח' אתגר 5 פארק עסקים טירת כרמל, חיפה

  כל הזכויות שמורות לדליה לירן וגשל  © 2016

  • w-facebook